هواوی

تجربه زیست ایرانی ویلای لواسان، اثر خواهران حریری

دسته بندی: معماری , موضوعات
  • تجربه زیست ایرانی ویلای لواسان ، اثر خواهران حریری
    خواهران حریری که کار حرفه‌ای شرکتشان را از سال ۱۹۸۶ در نیویورک شروع کرده‌اند، چند سالی است که به واسطه سمینارها و پروژه‌هایی که در ایران اجرا می‌کنند؛ سعی در حضور حرفه‌ای در زادگاهشان را دارند. ساختمان الوند واقع در جردن که کاربری اداری دارد و ویلای دیگری در لواسان که در سال ۱۳۸۱ ساخته‌اند از آن جمله‌اند.

    اما ویلای لواسان اثر خواهران حریری که در سال ۱۳۹۵ ساخته شد، برجسته‌تر از آثار قبلیشان است. خواهران حریری، در دو اثر قبلی به واسطه حضور در ایران، به نوعی به دنبال ارتباط با جامعه ایرانی و از عناصر سمبلیکی در اثر خود بهره بردند که به نظر با اثر همخوانی لازم را نداشت. اما در پروژه اخیر، خواهران حریری بیشتر از آن که به دنبال ارتباط فُرمی اثر با خاطرات بصری ما ایرانیان باشند، به سمت ارتباط فضایی آن با تجربه زیستی ما ایرانیان رفته‌اند، البته این فرم‌ها به شیوه‌ای مدرن به منصه ظهور رسیده‌اند.

    خواهران حریری بیشتر از اینکه به دنبال ارتباط فرمی اثر با خاطرات بصری ما ایرانیان باشد به سمت ارتباط فضایی آن با تجربه زیستی ما ایرانیان رفته اند

    ویلای لواسان خواهران حریری فاصله‌ای سی دقیقه‌ای از مرکز شهر تهران دارد. این ویلا به واسطه محیط کوهستانی لواسان در جایی پر از تپه‌های شیبدار قرار گرفته است. ارتفاع بلند سایت به داشتن نمای با شکوهی از بستر رودخانه جاجرود و همچنین نمای باشکوهی از رشته کوه البرز کمک کرده است.

    دسترسی به سایت ویلای لواسان – به واسطه گذر خیابان – از دامنه تپه و ارتفاع پایین سایت صورت می‌گیرد. نکته بارزی که پروژه را از سایت اطراف به لحاظ بصری جدا می‌کند، فُرم خالص و رنگ مینیمالستی اثر است.

    چالش خواهران حریری در این پروژه طراحی یک ویلای ساده در دل توپوگرافی بود

    این خلوص فرمیک در همسایگی با سنگ‌های دیوار حایلِ سایت غربی به وضوح قابل مشاهده است. در بالای تپه ساختمان‌های قصرمانندی در یک ردیف کنار هم قرار گرفته‌اند که این تصور را به وجود می‌آورند که در حال رقابت و خودنمایی‌اند.

    چالش خواهران حریری در این پروژه طراحی یک ویلای ساده در دل توپوگرافی بود که می‌بایست صاحبان آن را از نظر فضای خصوصی مورد انتظارشان راضی نگه می‌داشت – به دلیل سنت اسلامی و دید نداشتن بیرون به فضاهای خصوصی داخل- در عین حال لذت بردن از نماهای زیبای بیرونی – به خاطر مناظر زیبای موجود – را برایشان به وجود می‌آورد.

    LAVASAN-4

    خواهران حریری انتظارات کارفرما رادر قالب این برنامه فیزیکی برآورده کردند: یک اتاق خواب اصلی، دو اتاق خواب برای بچه‌ها، یک اتاق تلویزیون، تراس، اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری، آشپزخانه،‌ اتاق بازی،‌ فضای بزرگ ورود و خروج و یک استخر شنا.

    قرار گیری فضای چایخانه رو به فضای سبز

    علاوه بر این یک مهمانخانه مستقل هم طراحی کردند که خود شامل؛ اتاق خواب، پذیرایی/ ناهارخوری و یک آشپزخانه کوچک بود. همچنین در سمت غرب سایت یک گاراژ که محل پارک دو خودروست قرار گرفته است. یک آسانسور و یک راه پله باز کل سطوح خانه را به هم متصل می‌کند. نمای شرق ساختمان رو به یک فضای سبز باز می‌شود، همچنین در زیر آن یک فضای چایخانه قرار گرفته است که نزدیک فضای اضافه پارک خودرویی است که برای مهمانان در نظر گرفته شده است و به وسیله یک پل ارتباطی به غرب ساختمان متصل می‌شود.

    خلوص فرمیک که خواهران حریری ایجاد کرده اند در همسایگی با سنگ های دیوار حایلِ سایت غربی

    مهمانخانه و فضای سرپوشیده آن ما را به یاد یک لژ سلطنتی یا یک پایگاه سه طبقه می‌اندازد. این حجم با همه تفاوت‌ها با دیواره سنگی سایت اطراف که در بالا به آن اشاره شد، به لحاظ مقیاس و ارتفاع با این دیواره همخوانی دارد.

    اتاق تلویزیون

    بالای این لژ – مهمانخانه – دو بخش ویلای اصلی قرار دارد که در یک شکل L تعریف شده‌اند که شامل فضای داخلی خصوصی،‌ تراس خارجی، باغ بام (روف گاردن) و استخر شناست که یادآور ایوان در کشوک باغ‌های ایرانی است. ویلای لواسان خواهران حریری به واسطه محاط شدن در محیطی طبیعی با المان‌های فضای سبز، دید و منظر مورد اشاره؛ فضایی آرام و خیالی جهت استراحت و تأمل ایجاد کرده است.

    .

    منبع: haririandhariri


    مطالب مشابه


    مطالب پیشنهادی از سراسر وب

    نظر خود را در مورد این پست ارسال فرمایید.